Evohouse

Cine suntem

Suntem EvoHouse, o echipă de oameni pasionați de construcțiile eco-pasive.

Ca arhitecți și manageri de proiecte, ne dedicăm timpul, energia și cunoașterea ca să creăm case în armonie cu natura și cu sănătatea omului.

Aventura noastră în lumea caselor pasive a început în  2010.

Atunci, Bela Barabas, managerul proiectului EvoHouse, a luat „taurul de coarne” și a început să-și construiască o casă pasivă pentru el și familia lui.

Locuința pe care Bela își dorea s-o realizeze în 2010 era prima de acest gen din țară.

Acum un deceniu, conceptul de casă pasivă era pentru România o mare noutate. Oamenii nu înțelegeau, pur și simplu, ce este și la ce ajută o asemenea casă.

Mai mult, să-ți creezi de la zero o casă în armonie perfectă cu natura părea să fie o muncă mai grea decât lupta lui Don Quijote cu Morile de Vânt.

În România nu existau atunci experți în domeniu, legi sau modele de succes după care să se poată ghida.

Bela NU a ținut cont de opreliștile de la acea vreme și s-a ambiționat să-și ducă ideea la capăt. A studiat, a căutat specialiști de peste graniță, a format experți în România și, încet, visul lui a devenit realitate.

În 2015, Passivhaus Institut din Germania a certificat casa lui Bela din Cluj, iar o parte din clădire găzduiește astăzi biroul nostru, al echipei Evo House.

Bela a ales să-și pună în practică experiența pe care a acumulat-o în timp ce a construit propria lui Casă Eco-Pasivă, un proiect pilot în România.

A format în ultimii ani o echipă de experți – arhitecți și manageri de proiecte -, iar ei sunt astăzi familia Evo House.

Împreună am realizat până acum 10 case în țară și străinătate, însă drumul nostru abia începe.

 

Social Media

Echipa Evohouse

498 570 kWh

Consumul de energie electrică economisită în 2020 de casele Evo

1 010 380 kg

Cantitatea de CO2 înmagazinată