De ce eco pasiv

Filosofia unei case eco-pasive sună cam așa: maximum de câștiguri, minimum de pierderi.

Ca să-ți creezi un Echilibru între Căldură, Lumină și calitatea Aerului, ai nevoie de 4 condiții de bază.

Noi, Evo House, le îndeplinim pe toate 4 în proiectele noastre.

Condițiile pe care ți le enumerăm mai jos, sunt, practic, principii pasive:

Arhitectură Solară

Ne asigurăm încă de la început că viitoarea ta casă este corect poziționată în raport cu soarele astfel ca tu să obții maximum de energie de acolo:

  • așezare;
  • ferestre și uși performante;
  • sisteme de umbrire;
  • suprafețe corect calculate

Anvelopă termică

Pereții exteriori, acoperișul, fundația, ferestrele și ușile sunt elemente de bază care vor aduce în casa ta eficiență energetică.

 

Noi ne asigurăm că toate „piesele din puzzle” sunt bine proiectate și comunică perfect între ele astfel încât să ai căldură iarna și răcoare vara fără să plătești pentru asta.

Sistem de ventilație cu recuperare de căldură

De multe ori, oamenii trebuie să aleagă între căldură și aer proaspăt. Iarna, de pildă, dacă ții geamul deschis primești aer curat, dar e mult prea frig. Dacă stai cu geamul închis și termoficarea funcționează, atunci e cald, dar e greu să respiri. Iată de ce sistemele de ventilație care sunt prevăzute în clădirile noastre rezolvă două probleme dintr-un șut: aer curat și căldură. Oră cu oră, zi cu zi. Non stop

Etanșeitate la aer

Orice crăpătură, orificiu, străpungere de instalații face ca aerul rece să intre prin perete, iar tu să consumi mai multă energie ca să ții căldura. Așa ceva NU se întâmplă într-o casă pasivă, iar noi avem grijă ca pereții tăi să fie imbatabili.
Terasa de 50 mp este acoperită, oferind umbră și răcoare vara, la fel ca pădurea

Într-o casă eco-pasivă ai două mari beneficii:

  • aerul e mereu curat și sănătos pentru că scapi de praf, noxe și îți menții un nivel redus de dioxid de carbon. Imaginează-ți că, deși stai în casă și e cald, te bucuri 24/7 de aerul proaspăt din natură ca și cum ai fi în mijlocul unei păduri.
  • consumi energie direct din natură, fără să poluezi, iar resursele sunt nelimitate pentru că se regenerează. Închipuie-ți că ai o casă precum farul cu dinam de la bicicletă: ori de câte ori pui roata în mișcare, becul se aprinde și ai parte de lumină.
1
pexels-max-ravier-3348377