5 lucruri pe care le poți face în perioada în care #StaiAcasă

Suntem, la fel ca voi, într-o perioadă în care muncim de acasă, ne relaxăm acasă, urmărim știrile naționale și internaționale și așteptăm să revenim la biroul nostru însorit, pe șantierele eco-pasive, în comunitățile active.

Încercăm să ne transformăm zilele acestea într-o experiență cât mai plăcută, așadar ne-am gândit la câteva idei care poate vă ajută și pe voi în izolare.

  1.  Dacă ai grădină, plantează. Fă-ți o grădină de legume. Dacă nu ai grădină, plantează în ghiveci.
  2.  Gândește-te ce ai vrea să schimbi la căminul tău și fă o listă, pentru acum sau pentru viitor. Să știi ce să îmbunătățești, după ce starea de urgență ia sfârșit sau chiar acum, dacă poți comanda produsele de pe internet. De ce? Acum stăm nonstop acasă și vedem micile/marile disfuncționalități de la noi din casă/apartament.
  3.  Citește. Dacă te pasionează domeniul arhtecturii, construcțiilor, îți recomandăm:
  • Biografia lui Leonardo Da Vinci, de Walter Isaacson – viața, influența și moștenirea inovatoare a Omului Renascentist
  • The built work, de Mies van der Rohe – – Evoluția arhitecturii maestrului care a definit modernismul și arhitectura secolului XX; e o sursă de inspirație și astăzi.
  • Două ediții gratuite ale Passivehouse+ Magazine – sunt disponibile online aici.
  1. Confecționează-ți o mască de protecție dintr-o sticlă de plastic. Am văzut că în multe locuri măștile de protecție sunt greu de găsit, noi tocmai am citit un articol pe Treehugger despre cum îți poți face o mască de protecție. Dintr-o sticlă de plastic pe care o ai acasă. Sigur, nu e un produs omologat, dar poate ajuta mai mult decât o simplă eșarfă. Informații găsești aici.
  2. Amenajează-ți în casa ta un spațiu doar pentru relaxare, joacă. Poate să fie un colț dintr-o cameră, o parte din balcon, curtea sau patul, tu decizi, dar acela să fie doar loc de relaxare. No work. De ce? Pentru că lucrăm de acasă, așa că asta ne poate transforma în workaholici sau riscăm să nu ne putem relaxa. Sugestia noastră: încearcă să alegi zona cea mai însoriă pentru relaxare. Poate bate soarele pe balcon când bei cafeaua de dimineață sau după-amiaza când ai chef de citit.

Acestea sunt primele 5 idei care ne-au venit în minte. Dar sperăm să ne împărtășiți și voi ideile voastre.

Voi ce faceți acasă zilele astea?

Leave a Comment

Your email address will not be published.