Din ce materiale se poate construi o casă pasivă?
Din orice material structural de la beton armat, baloți de paie, cărămidă, structură de lemn ”timber-frame” sau lemn masiv.
Pe ce fel de teren pot construi o casă eco-pasivă?
Pe orice teren, care are însorire bună dinspre sud, cel mai ideal scenariu fiind parcelă dreptunghiulară, pe pantă sudică cu front de stradă spre nord.
Cât economisesc trăind într-o casă pasivă?
O familie de 4 persoane poate cheltui în jur de 100 RON medie / lună pentru încălzire, apă caldă menajeră și electricitate.*
*cu aparatele A+++, încălzire cu pompă de căldură și plită, cuptor cu inducție.
Pot să deschid fereastra într-o casă pasivă?
Da. În timp de vară casa profită de ventilația naturală în nopți răcoroase, reglând natural comfortul ambiental. Iarna sistemul de ventilație aduce aportul necesar de aer proaspăt în casă.
Ce câștig dacă certific casa mea pasivă?
Certificatul de casă pasivă este cel mai riguros test de calitate și energoeficiență din lume, care garantează performanța și calitatea casei pe întreaga durata de exploatare a acesteia.
Ce înseamnă nZEB?
”nearly Zero Energy Building” este definit de EU prin directiva nZEB 2020, bazat pe principiile caselor pasive, urmând să fie introdus ca și legistlație de energoeficiența clădirilor începând din 2018 și 2020.
O casă finalizată se poate transforma într-una pasivă?
Da. Casele existente se pot evalua și trece prin step-by-step EnerPHit, care poate aduce comfortul caselor pasive noi construite și reduceri de consum de până la 85%.
Cât costă o casă eco-pasivă?
Conform experiențelor recente, bugetul poate varia între 600-850 EUR/m2 construit semifinisat cu instalații funcționale.
Cine îmi construiește casa mea eco-pasivă?
Centrul de excelență evoHouse dezvoltă permanent echipe integrate de proiectare și execuție prin proiectele demonstrative înfăptuite.
În cât timp mă pot muta?
Concepția unei case ecopasive durează 6 luni și execuția variază între 4-6 luni.
De ce să folosesc Cross Laminated Timber?
CLT-ul este un material 100% natural, prefabricat cu precizie de zecimi de mm, care promite o construcție ecologică, rapidă și precisă. Din CLT se ridică clădiri cu 20 etaje în câteva săptâmâni și au o balanță CO2 neutră.
Dar CLT-ul rezistă la foc?
Fiind un material masiv produs în panouri pline, are o ardere lentă, prin care suprafața lui se carbonizează, oprind focul.© Copyright EvoHouse 2020