Vă așteptăm la Zilele Deschise ale Caselor Pasive la EvoHouse, la Cluj și Mureș

Cea mai ridicată performanță energetică demonstrabilă prin măsurători și testată de peste 25 de ani, consum de energie mai scăzut cu 75 până la 90%, aer proaspăt permanent, temperatură și umiditate constante în orice parte a locuinței în orice anotimp, fără praf și fără noxe. Acestea sunt câteva dintre avantajele caselor pasive, supranumite casele viitorului și considerate cele mai eficiente construcții din lume.

Două dintre aceste case din Cluj și una precertificată din județul Mureș își deschid în weekend porțile pentru publicul larg. Pregătim prezentări și tururi pentru toți cei interesați.

EvoHouse Luminii, EvoHouse Coste și EvoHouse Ernei vor fi deschise specialiștilor din arhitectură și publicului larg în perioada 8-10 noiembrie, în cadrul Zilelor Deschise ale Caselor Pasive. În cadrul celor trei zile, de vineri și până duminică vor avea loc tururi ghidate, prezentări și discuții despre casele pasive, dar și despre cum se pot reabilita extrem de eficient casele și apartamentele cu principiile caselor pasive.

Reabilitare termică certificată de Passivhaus Institut din Germania

Evenimentul e adresat și celor care vor să-și renoveze sau să-și reabiliteze locuința. Ei vor afla în ce fel pot îmbunătăți foarte mult calitatea aerului și confortul spațiului, dar și cum se pot apropia foarte mult de standardul casei pasive, chiar dacă locuința e una cu un consum mare de energie în prezent.

Evenimentul este unul afiliat internațional, organizat de Passivhaus Institut din Darmstadt, Germania, sub numele de International Passive House Open Days. La Cluj, Zilele Deschise ale Caselor Pasive sunt organizate de noi. Am construit, printre altele, în România prima casă pasivă certificată internațional. Iar apoi nu ne-am mai oprit. 🙂

Ce sunt casele pasive

Casele pasive au cea mai ridicată performanță energetică demonstrabilă prin măsurători și testată de peste 25 de ani. Consumul lor de energie este mai scăzut cu 75 până la 90% față de o construcție obișnuită, iar cei care locuiesc în aceste case au parte de aer proaspăt permanent, temperatură și umiditate constante în orice parte a locuinței în orice anotimp, fără praf și fără noxe.

 Cum poți vizita casele viitorului

La tururi și la prezentări sunt așteptați toți cei care vor să afle detalii despre casa pasivă, sunt preocupați  de sănătatea lor și a familiei lor și doresc să cunoască cele mai noi tendințe din domeniul arhitecturii viitorului.

Două dintre casele pasive din Cluj, EvoHouse Luminii și EvoHouse Coste, vor fi deschise pentru specialiști și pentru publicul larg de vineri și până duminică (8-10 noiembrie) în cadrul unor tururi ghidate și prezentări la care oricine poate participa în mod gratuit. La Mureș, doritorii pot vizita duminică EvoHouse Ernei, casă precertificată. E nevoie doar de înscriere online pentru că locurile sunt limitate: https://forms.gle/ZmVmJZvqSMmtMdHC8.

Programul Zilelor Deschise ale Caselor Pasive

Vineri, 8 noiembrie la Cluj e Ziua Profesioniștilor în arhitectură și construcții. Vor avea loc tururi ghidate și prezentări pentru arhitecți, ingineri, specialiști în construcții, cadre didactice, studenți la Arhitectură și Inginerie.

Sâmbătă și duminică (9-10 noiembrie) Zilele Deschise îi așteaptă pe cei interesați la EvoHouse Luminii (Cluj) și EvoHouse Coste (Cluj) și EvoHouse Ernei (județul Mureș) la tururi ghidate.

În cadrul celor trei zile puteți vizita casele EvoHouse Luminii (strada Luminii nr 4, Cluj-Napoca), EvoHouse Coste (Colonia Sopor nr 32G, Cluj-Napoca) și EvoHouse Ernei (Strada Principală nr. 772, comuna Ernei, județul Mureș).

 

Despre EvoHouse

EvoHouse este un ONG și centru de excelență pentru clădirile viitorului care proiectează și dezvoltă proiecte demonstrative eco-pasive.

Până acum echipa EvoHouse a construit șapte case pasive aflate în diferite faze de execuție: unele certificate, altele precertificate sau în curs de certificare. 5 dintre ele sunt în județul Cluj, iar două în județul Mureș (Ernei și Corunca). În plus, alte 3 construcții sunt în diferite faze de reabilitare și renovare.

Completați formularul de înscriere pentru participare.

Leave a Comment

Your email address will not be published.